Bergsport

Bergsport

Sautens is een ideale vakantiebestemming, als je in de zomermaanden, en natuurlijk ook in de andere jaargetijden, actief je vakantie wilt doorbrengen met het beoefenen van één of meerdere bergsporten.

Mogelijke Bergsport

Bergsporten die in Sautens, of direct daarbuiten mogelijk zijn, zijn onder andere wandelen, mountainbiken, paragliding, fietsen, rafting, kajakken en canyoning.

Wandelen

Vanuit Sautens zijn diverse routes mogelijk.

Aanbevolen routes zijn

  • Via de Bärweg naar Oetz. Eventueel kan je via de route langs de Oetztaler Ache weer terug.
  • Naar de Piburger See, langs het hotel Ritzlerhof, of via Haderlehn. Beide routes zijn erg mooi, en je kunt natuurlijk ook de ene route nemen op de heenweg, en de andere op de terugweg. Je kunt ook terug via Oetz.
  • De route Dreikirchenblick. Hier loop je door de bossen boven Sautens, en kunt de drie kerken (Oetz, Oetzerau en Sautens) in één panorama zien.
  • Eén van de mooiste routes is de bergen in achter Sautens. Hier ga je bij de school rechtsaf, langs de Gaistalbrunnen, over de grindweg. Boven kan je via een smal pad omlaag, en via de grindweg naar Haderlehn en verder terug naar Sautens. Een erg mooie route, met een mooi uitzicht, maar wel enkele steile stukken.
  • Met de lift omhoog naar Hochoetz, waar diverse wandelroutes zijn.
  • Je kunt ook een stuk van de Jakobsweg lopen, de langafstandswandelweg, bijvoorbeeld vanaf Kühtai naar Sautens of Ochsengarten. Kühtai is overigens per bus in de zomer bereikbaar.

Mountainbike en Fietsen

Aanbevolen routes voor mountainbikers en fietsers zijn onder andere

  • De Tirol Bike Trail, die direct langs Sautens loopt, is een route die door grote delen van Tirol loopt, en ook door het Inntal en het Oetztal.
  • De Inntal Radweg, die door het gehele Inntal loopt, is bereikbaar bij de dorpen Oetztal Bahnhof en Roppen. Je kunt beide kanten op fietsen. Ga je richting Innsbruck, kan je ook een bezoek brengen aan het mooie klooster in Stams.
  • Er zijn overigens in het Oetztal, meer dan 880 kilometer mountainbikeroutes. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in Sautens, Dorfstraße 55.

Paragliden

Voor paragliden zijn er in Hochoetz, twee startplaatsen. De landingsplaats is beneden in het dal, net buiten Oetz.

Voor diegenen die deze sport nog nooit beoefend hebben, worden vanaf Hochoetz speciale Tandemvluchten aangeboden.

Rafting, Canyoning en Kajak

Het Oetztal, maar ook het gedeelte van het Inntal bij de aansluiting met het Oetztal, staat bekend als de perfecte bestemming voor raften, canyoning en kajakken.

Voor canyoning wordt onder andere de kloof bij de brug over de Oetztaler Ache naar Sautens, gebruikt. En voor raften en kajakken, veelal de Oetztaler Ache.

Overigens ligt er in de Oetztaler Ache in Oetz, zelfs een wedstrijd parcours, en hier worden in de herfst vaak aansprekende wedstrijden gehouden voor rafting.

Sautens, of net daarbuiten, heeft overigens diverse aanbieders, die je graag begeleiden bij deze sporten, terwijl je hiervoor ook terecht kunt in Area 47.

Klimtuin

Direct bij de ingang van Sautens, net over de brug aan de linkerkant, ligt een zogenaamde Hochseilgarten, wat zoveel wil zeggen als klimmen en klauteren, onder begeleiding, over allerlei obstakels.