Watersport

Watersport

Je zult het misschien niet verwachten, maar Sautens, net als het Inntal en het Oetztal, is een prima vakantiebestemming als je in de zomer wilt genieten van diverse vormen van Watersport.

Watersport in Sautens

Sautens beschikt over een leuk openlucht zwembad, weliswaar oud, maar er zijn plannen om gelijk met de nieuwe golfbaan, een nieuw openlucht zwembad te bouwen.

Veel faciliteiten heeft het zwembad niet, wel erg veel ruimte op het grasveld, en een restaurant.

Je kan ook raften en kajakken vanuit Sautens, en diverse aanbieders in het dorp, begeleiden je graag.

Buiten het dorp

In een omtrek van 5 tot 10 kilometer rond het dorp, zijn maar liefst vier zwembaden, de één nog mooier dan de andere.

Het openlucht zwembad in Oetz, met prachtig uitzicht, speeltuin en glijbaan, is erg populair. Het Waldbad in Haiming ligt rustig op een schaduwrijke plek tussen de bossen.

De zwemvijver in Area 47, met skijump en glijbaan, is vooral erg populair bij de wat oudere jeugd, maar echt genieten, dat doe je in de Piburger See.

Weliswaar mag je alleen bij het restaurant, c.q. het vlonder, zwemmen, het is toch wel iets bijzonders. Het is immers het warmste bergmeer van Tirol, en ligt erg beschut tussen de bergen.

Andere watersporten

Net als in Sautens, zijn er net buiten Sautens, maar ook in het Inntal in bijvoorbeeld Haiming, diverse aanbieders als je wilt gaan raften of kajakken.

Heb je dit nog nooit geprobeerd, dan is het zeker aan te bevelen, en al helemaal als het erg warm is. Dit gedeelte van Tirol staat bekend om de rivieren die erg geschikt zijn voor rafting, zoals de Inn, en de Oetztaler Ache.

Wil je echt genieten van een rustige vorm van watersport, dan is de Aqua Dome in Längenfeld aan te bevelen. Hier zijn niet alleen mogelijkheden om te zwemmen, maar ook voor wellness. Een dagje genieten dus.

Meer Informatie

www.pilburgersee.com
www.aqua-dome.at