Wandelvakanties in Oostenrijk

Wandelvakanties in Oostenrijk

Wandelen rond Sautens biedt je veel ontspanning! Geniet van de prachtige vergezichten die de bergenpassen je hier bieden, zoek de schaduw op onder de groene deken van bomen of vind je verkoeling langs een van de beekjes die door het berggebied lopen. Sautens is echter niet de enige plek voor een ontspannende, maar actieve wandelvakantie in Oostenrijk. Zo kun je ook terecht bij St. Johann, gelegen in Tirol. Deze plaats is op circa anderhalf uur van Sautens gelegen, waardoor een bezoek aan beide plaatsen goed te combineren valt. Het leuke aan wandelen rond St. Johann is het feit, dat je hier wandeltochten van verschillende niveaus vindt. Je kunt hier terecht voor een stevige klim, maar ook voor wandelingen met kinderen. Deze zijn minder uitdagend, maar bieden je vergelijkbare fraaie uitzichtpunten tijdens de route.

Wandel tijdens de zomer in Flachau

Ook leuk is wandelen in Flachau! Waar het hier in de winter vol zit met skiënde en snowboardende gasten, biedt deze plaats je in de zomermaanden alle ruimte voor een mooie wandeling. De paden zijn hier goed onderhouden en staan duidelijk aangegeven. De kans dat je verdwaalt tijdens een wandeling is hierdoor zeer klein! Je kunt ook voor een tour met een Oostenrijkse gids kiezen. Zo doe je veel kennis op over de omgeving van Flachau en de flora en fauna die je hier tegenkomt. Het gebied is relatief vlak, wat het geschikt maakt voor wandelaars van verschillende niveaus.

Wilder Kaiser als absoluut hoogtepunt

Voor wie op zoek is naar een uitdagende route, mag een tocht door Wilder Kaiser niet ontbreken. Dit gebied heeft je een groot aantal kilometers aan wandelingen te bieden. Je loopt hier langs gletsjers, diepe dalen en bezoekt de hoogste bergtoppen van Oostenrijk. Net als in het gebied rond Flachau, zijn ook de wandelpaden rond Wilder Kaiser goed onderhouden en voorzien van markeringen. Op deze manier voorkom je dat je tijdens de wandeling verdwaalt. Kijk niet gek op, wanneer je af en toe een koe tegenkomt. Deze lopen hier soms vrij rond! Je kunt ze zonder problemen passeren. Aanvallen doen ze je niet, wanneer je ze op een normale manier benadert. Houd er rekening mee dat de paden in het gebied rond Wilder Kaiser uitdagend zijn. Het maakt dit gebied niet voor iedere wandelaar geschikt.

Meer informatie

Wintersportvakantie boeken in Oostenrijk