Tips voor een wintersportvakantie in St. Anton am Arlberg

Tips voor een wintersportvakantie in St. Anton am Arlberg

Wij Nederlanders zijn dol op wintersport. Ieder jaar gaan ongeveer een miljoen landgenoten naar de bekende wintersportgebieden en dan met name Oostenrijk. Een perfecte wintersportbestemming is dan ook het Oostenrijkse St. Anton am Arlberg. Het dorp heeft veel te bieden, zowel voor jong als voor oud. Wij hebben speciaal voor onze lezers enkele tips genoteerd, die van een vakantie in St. Anton am Arlberg een onvergetelijke ervaring kunnen maken.

Tip: Run of Fame

Het skigebied van St. Anton am Arlberg is bijzonder groot en uitgebreid. Het is dan ook een ideaal gebied voor de wintersporter die graag aan een indrukwekkende skitocht begint. De zogeheten ‘Run of Fame’ biedt je de kans om een tocht te maken van ongeveer 85 kilometer aan piste. Je bent dan met gemak de hele dag zoet. Het leuke is dat je ook omliggende dorpjes zal bereiken en dus ook meer ziet van de prachtige omgeving. De wintersporters die erin slagen om de Run of Fame in één dag af te ronden, die ontvangen een badge. Je zal wel in de Ski Arlberg applicatie moeten aantonen dat jij de tocht succesvol hebt afgelegd.

Tip: Test jouw ski-skills

Er zijn veel vakantiegangers die ook een bezoekje brengen aan het nabijgelegen Rendl. Daar is een hele goede reden voor, want in het dorpje kan je nog zoveel meer doen dan alleen skiën. Je kan ook jouw ski-skills op een unieke manier op de proef stellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jezelf te testen in de reuzenslalom of voor snelheid te gaan op de Stanton Speed. Je hoeft jezelf echt geen moment te vervelen. De echte waaghalzen kiezen voor een middagje in het Stanton Park, waar je allerlei uitdagende stunt kan uitproberen. Overigens is het in Stanton Park ook genoeg te beleven voor de beginnende wintersporter.

Tip: Rodelen en schaatsen

Het kan zijn dat jij na enkele dagen wel even klaar bent met skien en snowboarden. Dat is in St. Anton am Arlberg geen enkel probleem. Er is nog zoveel meer te beleven in dit sprookjesachtige gebied. Je kan bijvoorbeeld gaan rodelen, dat kan zelfs in de avonduurtjes dankzij de verlichting. Dat zorgt weer voor een heel andere belevenis. In het centrum van het skidorpje is ook nog een grote schaatsbaan te vinden, wat een leuke activiteit is voor jong en oud.

Tip: Geniet van de Tiroolse restaurants

Het is tijdens een vakantie natuurlijk ook erg fijn om heerlijk te eten en te drinken. In St. Anton am Arlberg kan jij in het centrum dan ook terecht bij één van de vele Tiroolse restaurants. Er staan allerlei lokale specialiteiten op de menukaart. Het is ook mogelijk om naar een Italiaans restaurant te gaan en van een grote pizza te genieten. Mocht je uniek willen dineren, dan zal je beslist een reservering moeten plaatsen bij de Verwallstube. Dit restaurant ligt op ruim 2000 meter hoogte en staat bekend om zijn perfecte gerechten. Let op, de Verwallstube is bijzonder populair en dus raden wij je aan om ver van te voren te reserveren.