Tips om te besparen op de wintersportvakantie

Tips om te besparen op de wintersportvakantie

Een wintersportvakantie duurt vaak minder lang dan een zomervakantie. In de zomer kiezen huishoudens er bijvoorbeeld voor om twee weken in de Spaanse zon te genieten terwijl een wintersportvakantie vaak een lang weekend of een midweek is. Toch zijn de skivakanties ondanks de kortere duur vaak erg prijzig en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Het is echter wel mogelijk om op een wintersportreis te besparen.

Vaak heb je verschillende opties en je hoeft natuurlijk niet altijd voor de duurste keuze te gaan. Het kan al een hoop geld schelen door rekening te houden met de bestemming en de periode waarin je op skivakantie gaat. Daarnaast kan het bijvoorbeeld goedkoper zijn om een busreis te boeken dan een (huur)auto te nemen.

Hoe goedkoper op wintersportvakantie?

Bij veel vakanties bespaar je kosten door aan het begin van een nieuwe week te boeken. Op maandag en dinsdag zijn er minder mensen online dan in het weekend en dat kan in de kosten schelen. Reisaanbieders willen nog wel eens de prijzen verhogen in drukke perioden en hoewel de klant dat wellicht niet merkt, is deze daar wel de dupe van. Het is daarnaast goed om prijzen te vergelijken. Bekijk aanbiedingen bij verschillende touroperators maar let daarbij wel goed op het totaalpakket.

Een lage prijs lijkt wellicht interessant maar het zou kunnen dat je er minder voor terugkrijgt. Door een wintersportreis inclusief skilessen, verhuur en skipas te boeken, kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Er zijn verschillende aanbieders die het totaalplaatje aanbieden.

Je hoeft niet pas te boeken wanneer je je handbagage koffer gaat pakken. Het kan veel geld schelen door gebruik te maken van vroegboekkortingen. Dat betekent maanden voor de vakantiedatum boeken en speuren naar aanbiedingen. Buiten de schoolvakanties op wintersport gaan, is ook een aanrader. Plaatselijk kan je geld besparen door gebruik te maken van een kortingspas.

Ski en wintersport mogelijkheden in Pitztal skigebied

Wintersport met kinderen

Voor een winterportvakantie met kinderen is het skigebied Pitztal uitermate geschikt . Wintersportplaats Pitztal  beschikt namelijk over diverse kindvriendelijke ski afdalingen,  waardoor het skigebied ideaal is voor een wintersport vakantie met de kinderen.  Door de sneeuwzekere vakantie bestemming is het vrijwel altijd mogelijk te skiën, en is Pitztal  dus eigenlijk een sneeuw zekere ski bestemming tijdens het winter seizoen.

Beginnende Skiër en Kinderen

Voor de beginnende Skiër en kinderen is het ski gebied Pitztal  zeer geschikt het wintersport dorp Pitztal heeft hotels en andere overnachting accommodaties.

Gevorderde Skiër

Het skigebied Pitztal  beschikt over prachtige ski afdalingen. Voor de gevorderde skiër redelijk geschikt ook zijn er op het gebied van snowboarden goede mogelijkheden.

Langlaufen

In wintersportplaats Pitztal  vind je mooie langlauf gebieden en routes in de Alpen In de winter worden er dagelijks langlauf loipes getrokken waarvan vele kilometers.

 Pitztal  Skigebied gegevens

Ligging Oostenrijk :  Tirol

Liften hoogte tot (3100 meter)

Skipiste totale lengte ( 40 km)

Loipe totale lengte (70 km)

Totaal aantal liften 9

Pitztal algemene beoordeling :  Goed

Skigebied Pitztal  geschikt voor beginners:  Goed

Is het Skigebied Pitztal  geschikt voor gevorderden?:  Goed

Skigebied Pitztal  geschikt voor Langlauf :  Goed

Skigebied Pitztal geschikt voor Wandelen :  Goed

Uitgaansleven en Après Ski in Pitztal :  Zeer Goed

Overnachting mogelijkheden Pitztal:  Goed

Het Pitztal behoort tot de meest geliefde wintersport en skivakantie bestemmingen voor families in Tirol. Het Hochzeiger Skigebied, de liften bereiken de hoogste pisten op 2450 meter. Deze liggen wonderschoon en zijn zeer afwisselend met alle moeilijkheids graden. Dit skigebied is voor zowel de ervaren als voor de beginnende Skiërs een skigebied met de mooiste afdalingen.

Kabelbanen en ski liften zorgen voor een comfortabel vervoer om meer dan 1000 meter hoogte verschil te overbruggen. Het Pitztal staat bekend om zijn skitochten en safari op de Pitztaler Gletscher  genaamd de Wildspitze, met 3. 774 meter de hoogste berg van Tirol en de op één na hoogste berg van Oostenrijk.

Met de Pitzexpress en sleeplift begint de skitour en safari op een hoogte van 3. 182 meter. Voor de langlaufers ligt de  Höhenloipe Pitztaler Gletscher route deze12 km lange Loipe en met een gemiddelde zwaarte ligt op een hoogte 2600 tot 2700 meter.

Een andere prachtige langlauf route is de  Höhenloipe Rifflsee deze is bereikbaar met de gondelbaan Rifflsee dorp Mandarfen, van het bergstation op 2. 300 meter nog 5 Minuten wandelpad, tot het begin van deze loipen route, deze loipe is 6 km lang en loopt rond de Rifflsee,  de route is voor elke langlaufer geëigend en ligt landschappelijk bijzonder mooi.

Het Pitztal heeft een hoge sneeuw zekerheid tot midden april.