Oetz

Oetz

Sautens en Oetz zijn eigenlijk onlosmakkelijk met elkaar verboden, en als je vanaf een afstand kijkt, lijkt het wel alsof beide dorpen aan elkaar gegroeid zijn.

In werkelijkheid ligt er een stuk landbouwgrond tussen, van nauwelijks 500 meter.

Het bekendere dorp Oetz

Oetz is ook een stuk bekender als Sautens, en dat komt natuurlijk grotendeels door het skigebied dat boven het dorpje ligt, en waar iedere winter veel wintersporters komen skiën.

Dat is echter wel de reden, dat er bijvoorbeeld veel meer winkels in Oetz zijn dan in Sautens. Overigens zijn er ook winkels in Oetztal Höhe, en gaan veel Sautenaren naar Imst om hun dagelijkse inkopen te doen.

Het centrum van Oetz is ook wat meer centrum, met terrasjes, restaurants en een snackbar, alsmede twee supermarkten.

Hier ga je dus heen als je inkopen wilt doen, of gezellig op een terrasje wilt zitten, terwijl je in Sautens nog echt van de rust kunt genieten.

Wellerbrücke

Dichtbij het dorp ligt een prachtig fenomeen, dat in de volksmond de Wellerbrücke wordt genoemd.

Eigenlijk is de Wellerbrücke de naam voor de brug over de Oetztaler Ache. Maar het zicht op de wild spattende en luid razende rivier in dit stukje van het Oetztal, is dusdanig indrukwekkend, dat het hele gebied tegenwoordig de Wellerbrücke genoemd wordt.

Hier worden ook regelmatig rafting- en kajakwedstrijden gehouden, zoals het jaarlijkse Sick Line, de Extreme Kajak wereldkampioenschappen.

Dit mag je ook niet missen

Er zijn naast de Wellerbrücke, nog een aantal dingen die je niet mag missen als je in Sautens op vakantie gaat, en een bezoekje wilt brengen aan Oetz. Natuurlijk, en in de winter een aanbevolen skigebied, Almenregion Hochoetz, een prachtig wandelparadijs, dat je in 8 minuten bereikt met de kabelbaan.

De Piburger See, een natuurmonument, waar je kunt zwemmen, en het Turmmuseum met een collectie schilderijen, en veel geschiedenis uit het Oetztal. En als je dan toch in het begin van het Oetztal je vakantie komt doorbrengen, kom dan eens begin september, als één van de grootste evenementen wordt gehouden, de Piburger See Wurm.

Een combinatie van zwemmen, hardlopen en fietsen, een soort Triathlon, met één groot verschil! Degene die het laatste is, eet de worm.

Meer Informatie

http://www.oetz.com