Hochoetz

Hochoetz

Hochoetz is in de wintermaanden een gezins- en kindvriendelijk skigebied.

En als de zon de witte pracht heeft doen smelten, kan je heerlijk wandelen in Almenregion Hochoetz, en van de bergzomer genieten.

Almenregion Hochoetz

Tal van wandelroutes, die je natuurlijk ook met de mountainbike kunt verkennen, lopen vanaf het bergstation van de lift naar verschillende delen van de Almenregion.

Zo kan je rustig boven rondwandelen, of via één van de wandelwegen naar beneden wandelen, naar Ochsengarten, of naar Oetz.

Voordeel is bovendien, dat alle hutten en bergrestaurants ook in de zomer geopend zijn, en dat je tijdens het wandelen even kunt uitrusten op één van de vijf terrasjes die in de Almenregion beschikbaar zijn, en vooral zult genieten van het prachtige uitzicht dat je overal hebt.

Wintersport

In de wintermaanden, doorgaans vanaf half december tot midden april rond pasen, is het wandelgebied omgetoverd tot één van de mooiste skigebieden van het Oetztal.

Dat wil natuurlijk niet zeggen “het grootste skigebied van het Oetztal”.

Hochoetz heeft ruim 40 kilometer pisten, in alle moeilijkheidsgraden, en altijd goed geprepareerd.

Het skigebied is vrijwel sneeuwzeker, hoewel de lange afdaling richting dal, je kunt overigens tot ongeveer halverwege het dal skiën, nog wel eens de hulp nodig heeft van sneeuwkanonnen. De hoger gelegen pisten zijn normaliter altijd voorzien van een goede laag natuursneeuw.

Opmerkelijk is ook het relatief grote aantal skischolen, die het wintersportdorpje Oetz heeft. Overigens allen even goed, en ook hier weer met een goed oog voor kinderen.

Want dat kan je met een gerust hart zeggen over Hochoetz. Een kindvriendelijk skigebied, dat ook speciale voorzieningen heeft voor kinderen.

Overigens kan je met één en dezelfde skipas, ook skiën in het iets verder gelegen skigebied Kühtai.

Kühtai wordt gezien als het hoogste skidorp in Oostenrijk, en is dus sneeuwzeker.

Samen vormen de skigebieden één grote skiregio, met in totaal rond 85 kilometer pisten.

Twee skigebieden, één skipas, en het busvervoer met de skibus tussen Hochoetz en Kühtai, is geheel gratis. Overigens ook van het dalstation in Oetz, naar de omliggende dorpen zoals Sautens.

Après Ski

Ook de Apès Ski is goed in Hochoetz, met verschillende gezellige en sfeervolle skihutten en restaurants, die ook mooie verdeeld zijn over de pisten, en dus niet allemaal bij het bergstation te vinden zijn.

Meer Informatie

http://www.hochoetz.at
http://www.alpelino.com

Pistenplan
Panorama Hochoetz